torsdag 17 mars 2011

New York, New York!

Dagen började tidigt i Puerto Rico, taxichauffören körde till rätt terminal utan att ens fråga vart vi skulle, kanske vårt gigantiska baggage avslöjade målet... Väl på flygplatsen fick väskorna genom gå "nektarinkontroll", en stor maskin som pep när Jossans väska åkte igenom, frågan blev då om hon hade nektariner med sig. Med plasthandskar granskas Jossans väska och blir påkommen med att smuggla två nektariner! Efter sista inrikesflyget har nu Hannas väska samtliga gånger genomsökts av TSA, vad tror de om henne!? Denna gången var det inte bara lappen om undersökningen som avslöjade utan att de också lyckats ändra om och lagt skidglasögon, mössa och vantar längst upp. Undra vad dessa stackars Puerto Ricer tänkte att resenären haft för användning av dessa saker? Hanna blev också upplyst om att tänkta på vikten (på väskan!) till nästa gång, gick upp till 53 lb.

När vi äntligen kom upp ur tunnelbanan på Rockafeller Center möts vi av massor grönklädda filurer, tack vare facebook behövde vi inte fundera på varför alla hade valt den färgen på kläder, det är ju St. Patricks Day. Det roligaste med denna dag var inte de överutsmyckade turisterna utan de vanliga bussiness männen som valt sin gröna skjorta eller slips dagen till ära, praktiskt taget hade nästan alla rotat fram något grönt ur garderoben. Tyvärr var det väldigt tomt på grönt i våra egna väskor och kunde enligt Wikipedia bli nypna för att vi inte hedrade genom vår klädsel.

Eftermiddagen och kvällen spenderades på Times Square där vi kollat in alla gröna och ätit den dyraste men också den godaste maten hittills vilket fått Hannas saknad av hemlagad mat att stillas något.

Som vanligt måste vi också rapportera vädret, hela helgen ska det vara soligt och imorgon väntas temperaturen gå upp till 21 grader. Dagen kommer att spenderas i Central Park och förhoppningsvis ska vi få lite Gossip Girl-feeling på Upper East Side.

J&H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar