söndag 27 februari 2011

Sista kvällen i Las Vegas

Som ni märker är det inte så lätt att hitta Internet här därför lite dålig uppdatering. Vi har haft mycket fint väder här så den mesta tiden har vi spenderat i solen och på kvällarna har neonljusen tagit över! Nu taggar vi för kommande skidåkning!

J&H

lördag 26 februari 2011

Las Vegas

Nu har vi funnit ett nätverk här i Las Vegas som fungerar.

Vi anlände till ett soligt Las Vegas igår morgon. Efter att ha tagit oss till hotelet igår slängde vi bara in väskorna och började gå mot the Strip. Det var så mycket längre än vad vi trodde så vi bestämde oss för att spendera hela dagen ute och inte försöka ta oss tillbaka till hotellet. När det började bli kväll kom vi på att vi faktiskt ska vara här enda till måndag. Så det va bara att inse att vi hade stressat helt i onödan och att vi var tvungna att boka två nätter till. Därför har vi idag checkat ut från Statophere och checkat in på Riviera. Snurriga tjejer!

Innan vi helt slutkörda (vi hade gått upp 03.45 - vilket vi tydligen glömt under dagen) gick och la oss igår var vi tvugna att åka upp i hotellets utskits torn - tydligen en av Las Vegas höjdpunkter. Vi blev något förvånade när det visade sig att det fanns både Mc Donalds, Ben & Jerry's och mängder av andra affärer på hotellet, helt omöjligt att hitta tillbaka sen.

Idag tog vi en lång och välförtjänt sovmorgon, nu ska vi komma på vad vi ska göra resten av tiden här.

J&H

torsdag 24 februari 2011

SF i bilder

Idag var första dagen med regn och då passade det sig utmärkt med shopping, vilket vi lyckades med bra! 

Imorgon lämnar California girls West Coast för neonskyltarnas paradis Las Vegas!




Hanna med sitt handbagage, det finns lösningar på allt!

Väl framme i San Francisco

Middag på Cipolte

Mysiga Pier 39


Ghriardellis choklad

Pier 39

Clam chowder till lunch på Pier 39.

En av alla julaffärer, trots detta har Jossan inte köpt något julgranspynt till Annette.

Fishermans Wharf

Brant gata som gav oss träningsverk i flera dagar.



Lombard street.



Audiotour på Alcatraz, Turist-Hanna!


Flera våningar av celler.


Golden Gate bron.




Hamnen i Sausalito.

China Town.

Jossan på Cable Car.


Hanna har aldrig varit lyckligare!

onsdag 23 februari 2011

Golden Gate bron, Sausalito & China Town

Idag har vi verkligen fått använda våra benmuskler. Vi tog bussen till Golden Gate bron och gick sedan hela vägen över. Verkligen häftigt! Hanna kunde andas ut när vi kommit på fastland igen. Hon var lika rädd som Jossan är när hon ska åka hiss på vårt Hostel. Efter en kort stunds vila började vi vandra de 4,7 km till den mysiga byn Sausalito. Där åt vi lunch och satt en stund i solen, väl värt all möda. Vi tog färjan tillbaka till SF.

På eftermiddagen gick vi från de höga finanshusen och de lyxiga butikerna till China Town. Plötsligt befann vi oss i China, allt var China, skyltarna, husen, affärerna och maten. Efter några hundrameter av detta myller var man sedan tillbaka bland Prada, Hermes och Louis Vuitton .

För att känna oss riktigt turistiga tog vi en tur med Cable Car, vi fick känna känslan av att hänga ut på San Franciscos gator.

Imorgon står det shopping på schemat!

J&H

tisdag 22 februari 2011

Alcatraz & Golden Gate Park

Vi ställde klockan så att vi skulle kunna besöka turistbyrån så fort den öppnat, efter att ha gjort många tidigare försök de andra dagarna. Väl där fick vi hjälp av en mycket exalterad amerikansk kvinna i 60-års åldern. Vi lämnade turistbyrån nöjda med händerna fulla av brochyrer och laddade med mycket bra information. Nästa utmaning var att ta sig till Pier 33, där vi äntligen skulle ta oss till Alcatraz. Det gick galant som det mesta gör när det gäller oss!

Alcatraz var verkligen intressant och häftligt, dock inget ställe vi skulle vilja spendera natten på. Även om det va fullt med turister som virrade runt med sina hörlurar kändes det väldigt kallt och otrevligt.

Eftersom det har varit strålande sol hela dagen har vi spenderat resten av den i Golden Gate Parken, dit tog vi en fullsatt buss med sura tanter, fick dock se många riktigt fina hus.

Ikväll tog vi vår stora förebild Blondinbellas tips och testade Frozen Youghurt som inte va mycket mer än mjukglass.

Som ni märker lever vi livet, det stösta bekymmret vi har är hur vi ska hitta olika platser och vad vi ska äta idag.

Imorgon ska vi ta oss över Golden Gate bron, så nu måste vi vila benen.

måndag 21 februari 2011

Fishermans Wharf, Pier 39 & Nob Hill

Efter att ha mötts av ett iskallt rum frågade vi om det inte finns någon värme, svaret blev att den endast är på under natten. Till fukost fick vi dela på 3 brödskivor, 2 små paket smör och mängder av sylt och jordnötssmör, ja vi bor verkligen på ett Hostel!

Vi hoppade på en Cable Car mot Fishermans Wharf, vilken var en spännande upplevelse, antingen brant uppför eller brant nedför, inget är platt i denna stan! Väl framme började vi leta efter turen till Alcatraz - men det var lättare sagt än gjort! Efter kollat med en annan tur och två informationer hittar vi tillslut rätt bolag, MEN då var dagens turer slutsålda, ja man får skylla på Jossan, vi skulle ha bokat! Men inte deppa för det vi  fick en mysig lunch på Pier 39 och en trevlig promenad genom Fishermans Wharf. Därefter tog vi som vi trodde en smidig promenad till Lombard Street - krokiga gatan men det visade sig vara 5 kvater riktigt brant uppför, Hannas ben skakade så hon knappt kunde stå efter det. Nu blev det istället Cable Car till Nob Hill, där gick vi bland de viktorianska husen och besökte "Grace Cathedral", fin kryka. Vi började sedan sakta strosa hemåt med varsin Starbuckskaffe. På eftermiddagen checkade vi in Nordstroms där vi sedan åt.

Imorgon väntar Alcatraz, förhoppningsvis om inget går fel denna gång - det är iaf bokat!

J&H

söndag 20 februari 2011

SF

På LAX-flygplats fick Hanna genomgå en bodyscan. Vi blev inplacerade i världens minsta flygplan där säkerhetsvakten undrade om Hanna var Hannah Montana och upplyste Jossan om att han va singel.

Efter några varv i kvateret hittade vi vårt Hostel, inte lika ombonat som vi vant oss vid, men det ska nog funka fint de dagar vi är här. Vi har hunnit med att kolla de centrala kvateren och ätit lunch på Starbucks. Vi trivs redan hur bra om helst in denna staden, imorgon blir det troligtvis en tur ut till Alcatraz.

Mammor infinn er på skype imorgon runt kl. 18.00!

Bilder från LA

Plockar mandariner i trädgården med denna otroliga utsikt över L.A.


Hemmafrun Josefine tar sin korg med mandariner och går in igenom grinden.

Här är det istället plockning av apelsiner, exotiskt!

Hanna inväntar Metron till Universal Studios.

Main Street Universal City.


Helt plötsligt drabbades vi av översvämning.

Hamnade på Misterial Lane.

Och ett flygplan krachade...

Vi träffade Evelinas största idol.

Utanför China Theater.




Walk of Fame. Ombyggnad pågick inför nästa veckas Oscarsgala.


Vi fick fin underhållning av denna man på the Blue Line hem.

Beachen



Nöjda med dagens shopping!